אוגוסט 2024

לאחרונה אנחנו רואים בחדשות מאבקים והמון סיפורים על בעלי עסקים של חברות קטנות, בינוניות וגדולות שמתמודדים עם תביעה ייצוגית בכל מה שקשור לאתר שלהם (נגישות, פרטיות ועוד …)

כך למשל הגיע אלינו לקוח ששכח להוסיף מדיניות פרטיות באתר שלו.
כתוצאה מכך, הוא קיבל מכתב התראה לפני תביעה ודרישה לתשלום פיצויים בסך 50,000 ₪ בגין העברת מידע אודותיו (התובע) לצד ג' ללא רשות.

כלומר, תובעים אותו על הטמעת קבצי קוקיס לרימרקטינג, אותם קודים פשוטים של פייסבוק, גוגל ואפילו אנליטיקס שנמצאים כיום כמעט בכל אתר.
אם אתם לא יודעים מה זה קוקיס, רמרקטינג או אם יש לכם כאלו באתר אנחנו ממליצים לכם בחום לפנות אלינו עכשיו.

העניין הוא כזה: בעולם הדיגיטלי של היום, אתר אינטרנט הוא כלי חיוני עבור כל עסק. עם זאת, חשוב לזכור שאתר אינטרנט אינו רק חלון ראווה, אלא גם מחסן נתונים!
אתרים רבים אוספים מידע אישי ממבקרים באמצעות קבצי קוקיס סטנדרטים שיש באתר גם בלי לבקש, מעבר לרשומות שמבקשים בטפסים סטנדרטים כגון: שמות, כתובות דוא"ל ומספרי טלפון.

כדי למנוע מצב של תביעה על השתלת "עוגיות" שיעבירו את המידע לצד שלישי מהאתר חייב לוודא שיש לכם תקנון ומדיניות פרטית ואם אין לכם זה
מהווה עבירה על החוק!

חשוב לציין כי גם מיני סייט או דף נחיתה עם עמוד בודד נחשב אתר לכל דבר ועניין. אם האתר שלכם צובר מידע על הגולשים שמבקרים בו, בין אם זה בקשה להשארת פרטים ובין אם באמצעות עוגיות ופיקסלים – אתם חייבים להטמיע תקנון של מדיניות פרטיות (כאמור נשמח לסייע לכם בעניין).

אז מהי מדיניות פרטיות?
מדיניות פרטיות היא מסמך המפרט כיצד אתר אינטרנט אוסף, משתמש ומגן על המידע האישי של המבקרים בו. היא מסבירה למשתמשים אלו נתונים נאספים, כיצד הם משמשים, ומהן זכויותיהם בנוגע לנתונים אלו.

מה צריך לכלול במדיניות הפרטיות?

אילו נתונים נאספים: פרטו אילו נתונים אישיים אתם אוספים מהמשתמשים שלכם, כגון שם, כתובת דוא"ל, כתובת IP ומידע על הרגלי הגלישה שלהם.

כיצד משתמשים בנתונים: הסבירו כיצד אתם משתמשים בנתונים האישיים של המשתמשים, כגון לשיפור השירותים שלכם, לשליחת דיוורים שיווקיים או למטרות מחקר.

עם מי משתפים את הנתונים: פרטו עם מי אתם משתפים את נתוני המשתמשים, כגון ספקי שירותים חיצוניים או שותפים עסקיים.

זכויות המשתמשים: הסבירו מהן זכויות המשתמשים בנוגע לנתונים שלהם, כגון הזכות לעיין בנתונים, לתקן אותם או למחוק אותם.

אמצעי אבטחה: פרטו אילו אמצעי אבטחה אתם נוקטים כדי להגן על נתוני המשתמשים מפני גישה בלתי מורשית, שימוש לרעה או אובדן.

לסיכום:
מדיניות פרטיות היא חובה משפטית וחיונית לכל אתר אינטרנט. היא מגנה עליכם מפני תביעות משפטיות, בונה אמון עם הלקוחות ומסייעת לכם לשמור על נתוני המשתמשים שלכם בטוחים. ודאו שיש לכם מדיניות פרטיות ברורה ומפורטת באתרכם עוד היום!